Cercar

Inici -> Enllaços

L'arquitecte del Palau de Congressos de Palma, Francisco Mangado, investit membre honorific del Royal Institute of British Architects

30 de setembre de 2013

La reina d'Anglaterra presidirà la cerimònia de lliurament.

Francisco Mangado

Pamplona, 9 de febrer de 2012. L'arquitecte navarrès Francisco Mangado, director de l'estudi Mangado i Associats i professor de l'Escola d'Arquitectura de la Universitat de Navarra, serà investit avui com a membre honorífic internacional del Royal Institute of British Architects (RIBA).

Aquesta distinció vitalícia es concedeix anualment a professionals de tot el món, excepte del Regne Unit, per reconèixer la seva contribució particular a l'arquitectura. En aquesta edició s'han guardonat set arquitectes d'Europa i Àsia. A més de Francisco Mangado, s'ha premiat un altre espanyol, Carlos Ferrater, de l'Oficina d'Arquitectura de Barcelona. Els altres premiats són Momoyo Kaijima i Yoshiharu Tsukamoto, d'Atelier Bow Wow (Japó); Sou Fujimoto (Japó), Anna Heringer (Alemanya/Àustria) i Christian Kerez (Suïssa).

Francisco Mangado neix a Navarra el 1957. És arquitecte per l'Escola Superior d'Arquitectura de la Universitat de Navarra, on du a terme la seva feina com a professor des de 1982. En el camp de la docència, també ha estat professor visitant en la Graduate School of Design de la Universitat de Harvard i Eero Saarinen Visiting Professor of Architecture a l'Escola d'Arquitectura de la Universitat de Yale. En l'actualitat és professor visitant a la EPFL de Lausanne. El 2008 creà la Fundació Arquitectura i Societat. Ha rebut nombrosos premis nacionals i internacionals de prestigi, com el Premi FAD 2004, Construmat 2009, el Premi Nacional d'Arquitectura el 2009, el Premi Copper el 2009, la Medalla d'Or Giancarlo Ius atorgada per la UIA, o més recentment, el Chicago Athenaeum 2011.

Data darrera modificació: 11 d'octubre de 2013

 
© Palau de Congressos de Palma -  Carrer Felicià Fuster, 4. 07006 Palma (Illes Balears) Telèfon:

971 729 920
palau@palma.cat


Empresa Gestora
Of. comerc. Meliá
971 626 910
sales.melia.palma.bay@melia.com