Cercar

Inici -> Enllaços

El Consell de Capitalitat acorda garantir el total finançament de les obres del Palau de Congressos.

7 de maig de 2015

El Consell de Capitalitat acorda garantir el total finançament de les obres del Palau de Congressos

Dels 60 milions corresponents a la Llei de Capitalitat de 2014 i 2015, 42 milions serviran per finalitzar aquesta infraestructura

Palma, 6 de maig de 2015.- El batle de Palma, Mateo Isern, ha presidit avui horabaixa la reunió del Consell de Capitalitat al que també han assistit en nom del Govern Balear el conseller d'Hisenda i Pressupost, José Vicente Marí; el conseller d'Administracions Públiques, Juan Manuel Lafuente i el conseller de Turisme i Esports, Jaime Martínez Llabrés, mentre que per part del Consell Insular han assistit el conseller d'Urbanisme i Territori, Maurici Rovira i la consellera d'Hisenda i Funció Pública, Margalida Isabel Roig.

A més, l'Ajuntament de Palma també ha estat representat pel tinent de batlia de Turisme i Coordinació Municipal, Álvaro Gijón; el tinent de batlia d'Economia i Hisenda, Julio Martínez i el tinent de batlia d'Urbanisme i Habitatge, Jesús Valls.

L'Ajuntament de Palma i el Govern de la CAIB han arribat a un acord que garanteix el total finançament, i la finalització dins dels terminis previstos del Palau de Congressos i l'hotel.

Aquest acord serveix per reactivar un procediment administratiu al que el servei d'Intervenció de la CAIB requeria una justificació de perquè el Govern incorria en dèficit per finançar unes obres de les quals només és propietari al 50%.

Un nivell de dèficit imposat pel Ministeri d'Hisenda i que ha fet que el Govern demani la col·laboració de Cort en la cerca de solucions.

Així doncs, s'ha acordat imputar aquesta inversió dins de les obligacions de la Llei de Capitalitat, la qual suposa 30 milions d'euros anuals per al govern municipal en concepte de compensació. En total, dels 60 milions corresponents a la Llei de Capitalitat de 2015 i 2016, 42 serviran per finalitzar aquesta infraestructura tan necessària.

D'aquesta compensació, la part de l'any 2014 es divideix entre gairebé tres milions del Fons de Cooperació Local, un milió del pagament plurianual de Son Moix, a més de 26 milions com a part de la tornada dels 40 milions que Cort va avançar per al pagament de factures a Acciona. D'aquests 26 milions, Cort va cobrar 8 en 2014, cobrarà altres 8 en breu, i els últims 8 en 2016.

Pel que fa al 2015, hi haurà 15 milions d'aportació directa de la CAIB, d'una banda. Així mateix, es mantenen els ingressos del Fons de Cooperació de gairebé tres milions, a més del milió plurianual de Son Moix.

Per tant, dels ingressos corresponents a la Llei de Capitalitat de 2015, s'invertiran 15.750.000 en el finançament de les obres.

Data darrera modificació: 7 de maig de 2015

 
© Palau de Congressos de Palma -  Carrer Felicià Fuster, 4. 07006 Palma (Illes Balears) Telèfon:

971 729 920
palau@palma.cat


Empresa Gestora
Of. comerc. Meliá
971 626 910
sales.melia.palma.bay@melia.com